Selvfølgelig ikke hvem som helst, men jo, åbenbart kan man det, med den intensive projektlederuddannelse fra Aros Business Academy. Det er ikke en basisuddannelse så du skal i forvejen have en vis viden om eller erfaring med projektledelse. Men målgruppen favner vidt.
Den intensive projektlederuddannelse henvender sig til både erfarne projektleder veteraner, unge projektleder aspiranter og endda privatpersoner med en praktisk interesse for projektledelse. Har du fx planer om at bygge hus og vil selv stå for projektledelsen kan der være god gevinst i at tage uddannelsen. Evt. fejl i projektledelsen kan kost dig dyrt når der ikke er andre end dig selv til at dække de ekstra omkostninger.
Aros Business Academy har identificeret 6 kerneområder indenfor projektledelse:
- teamsamarbejde og projektarbejdsformen
- ledelse og organisering
- målfokus og krav
- økonomi og risiko
- planlægningsprocessen,
- kommunikation og afslutning af projekter.
Den intensive projektleder uddannelse er bygget op omkring disse 6 moduler og du skal medbringe til eget projekt. Uddannelsen afsluttes med en skriftlig eksamen som tager udgangspunkt i et eget projekt. Det kan være rigtigt smart, på den måde får du nemlig dit projekt vurderet af eksperter som del af uddannelsen. Ønsker man ikke tage eksamen kan man få et diplom for gennemførelse.
Men den intensive projektlederuddannelse henvender sig også til professionelle. Som alt andet i verden sker der også meget i projektledelse. Hvad man har lært for 20 år siden er muligvis ikke længere så relevant som man måske tror. Derfor kan det være en god ide også for erfarne projektleder at se nærmere på hvad uddannelsen tilbyder. Selv om man har masser af erfaring kan det alligevel godt være at man trænger til en opdatering.
Uddannelsen virker i hvert fald tætpakket og er uden tvivl intensiv. Jf. Aros er den er meget praksis orienteret og det viser sig også ved de undervisere som står for kurset. De tre undervisere er garvede projektledere med international erfaring fra den virkelige verden. Men ikke kun det, de har også teorien og deres boglige uddannelser i orden.
Er der behov for en intensiv projektlederuddannelse?
Vel, der er ingen mangel på eksempler på fejlede projekter i Danmark. Hele 11 ud af 23 af statens IT projekter kom i havsnød i 2105. Hvor mange projekter har du kendskab til som rent faktisk har overholdt budgettet eller som er blevet afsluttet indenfor deadline? Og ikke så få ender som total forlis.
Dette tyder på at der godt kan være et underskud på gode projektledere. Fordi i sidste ende er det altid projektlederens opgave at sørge for at projektet ender som en succes. Problemer vil altid opstå, det er det eneste der er garanteret når man starter et projekt. Spørgsmålet er hvor dygtig projektlederen er til at klare dem og styre projektet sikker i havn. Det kan godt være at Aros Business Academy har fat i noget.